Pamiatky mesta obdivujú turisti z bričky ťahanej koňmi

05.08.2008 Kežmarok

Kežmarok 5. augusta (TASR) - Turisti s romantickou dušou obdivujú pamiatky historického Kežmarku zo sedadla bričky ťahanej koňmi.
\"Takto netradične si môžu prejsť tzv. historickú cestu a vidieť centrum mesta s pamiatkami. Brička má stanovisko pri radnici, vedľa informačnej kancelárie. Trasa vedie od Reduty, Ulicou dr. Alexandra, okolo baziliky sv. Kríža, cez Starý trh, čo je najstaršia časť mesta, jeho bývalé centrum, ďalej smeruje okolo hradu a naspäť k radnici, \" uviedla pre TASR autorka projektu Zuzana Purcová z Kežmarskej informačnej a cestovnej agentúry.
Jazda mestom trvá asi 15 minút a záujemca zaplatí za osobu 50 Sk (1,65 eur) bez ohľadu na to, či sa vezie sám, vo dvojici alebo s rodinou. Brička a hlavne koníky sa stali atrakciou najmä pre deti. \"Našim hlavným zámerom bolo umožniť prehliadku pamiatok aj starším, menej pohyblivým či zdravotne postihnutým turistom, \" konštatovala Purcová. Ocenila ústretovosť mesta a ako povedala, zatiaľ najväčším problémom je počasie. \"Konský trus nie, ten upratujeme okamžite\".
Službu využívajú tak slovenskí ako aj zahraniční návštevníci Kežmarku. \"Vieme zabezpečiť aj jazdy do okolia, či romantický odvoz snúbencov na svadbu a novomanželov z nej. Nie, na najbližší piatok (8.8.2008) zatiaľ nemáme svadobnú objednávku, \" dodala Purcová.
 

Vyberte región